Tümünü Gör

Sanayi - Teknoloji İl Müdürümüz Sayın İlhan Aydın Önderliğinde, TSE, Kocaeli Teknoloji Transfer Ofisi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansından Değerli Katılımcılarla SANTEK Programı Kapsamında İlka Plastik Ar-GE Merkezi Sürecindeki Ilerleyiş Ve Projeler Yerinde Değerlendirildi.

İlka Plastik Ar-Ge Merkezi oluşum süreci incelendi. Yeni yatırımlar ile beraber Ar-Ge kapsamında yapılmış olan yeni projeler heyet ile birlikte değerlendirildi. İlka Plastik’in mevcutta sunmuş olduğu ürünler ziyaretçilere anlatılırken Ar-Ge ile beraber planlanan projelerden de bahsedildi.

İlka’nın yeni onaylanan KOSGEB projesi Stretch Hood Film uygulaması incelendikten sonra esnek ambalaj sektörüne girmenin hedeflendiği ve bununla birlikte 5 kat exo'luxion makinesi yatırımı, ambalaj laminasyon pres yatırımı ve 10 renk flexo baskı makine yatırımlarından bahsedildi. Bu makinelerle üretilecek ürünlerin sektör içerisindeki konumundan bahsedildi. Bunun yanında görüşmede, Türkiye’de halihazırda olmayan ürünlerin üretilmesinin hedeflendiğini ve patent çalışmalarının başladığı bilgisi paylaşıldı. Türkiye için bir ilk olan EVA Torba’nın (Kimyasalların taşındığı torba) TUBITAK ile beraber yönetilen bir proje ile patent sürecine dahil edildiğine yönelik bilgi verildi. Görüşmenin ilerleyen dakikalarında ise İlka’nın çevreci ürünler üretme vizyonuyla hareket ettiği ve hedefinin her zaman sıfır atık olduğu üzerinde dururdu.